OVER MIJ

Ik ben Corinne, yogadocent en assistent trainer bij de gym en turnvereniging SSS Heeg.

Een gezonde en sportieve manier van leven is al jaren een manier van leven waar ik mij prettig bij voel. In het verleden trainde ik veel bij de sportschool. Fitness, krachttraining, kickboksen en de zogeheten Body Balance groepsles. In of rond 2008 zat ik in het demo team van de Less Mills Body Balance groepsles en was dan een aantal keer een deelnemer van het demonstreren van de yogaposes op een jaarmarkt/ dorpfeest in Wolvega. Vanaf 2012 ging ik thuis yoga doen met behulp van een yoga thuis instructieboek. Ik merkte naar mate tijd een persoonlijke verandering bij mezelf en was positief verrast. Ik werd geduldiger, fitter, leniger en wat liefdevoller en kon minder leuke dingen in mijn leven beter accepteren voor wat het was. Ook merkte ik dat het een top aanvulling was op mijn geliefde vechtsport: kickboksen. Het vergroot zowel je concentratie als flexibiliteit.

In 2016 ben ik in kader van een re-integratie traject de opleiding tot yin yoga docent gaan doen en in 2017 behaalde ik mijn diploma bij de Nieuwe yoga school van Johan Noorloos. In het schooljaar 2017/2018 ben ik en de ondernemerschap cursus van gemeente Sneek gaan doen, en heb ik in het najaar van 2017 yoga inspiratie opgedaan in Californië VS. De afgelopen jaren heb ik naast het theorie leren, stage gelopen op diverse sportscholen, bij diverse soorten yoga en gaf anderhalf jaar thuis yogales aan een klein oefengroepje. In mei 2018 ben ik zelfstandig ondernemer geworden en geef sindsdien yogalessen in Heeg.

Ik kies bewust voor de rustige yin yoga. In een tijd waar je vaak druk doende bent met dagelijks werk, verplichtingen en een afleiding hebt aan social media/ Internet, is een dergelijke rustgevende yogales een fijne compensatie daarvan, naar mijn mening. Even tijd voor jezelf en stil staan bij jezelf. Yin Yoga houdt in dat je de yoga poses wat langer aanhoud en dat je de dieper liggende spierweefsels en banden oprekt en de chi stroom (levensenergierijk bloed) positief stimuleert. En dat maakt dat er herstel en welzijn van binnenuit kan plaatsvinden. Yin yoga is een goede aanvulling op intensievere sporten en kan helpen bij blessure herstel en stress gerelateerde klachten.

Ik geef twee soorten yogales. De een is yin yoga met een zogeheten zonnegroet en op tai chi gebaseerde warming-up en de tweede is puur alleen yin yoga, dus alleen relaxte yoga en een wat langere eind ontspanning.

Mijn kernwaarden zijn: een prettig balans; mildheid; eerlijk en open zijn en liefdevol zijn naar jezelf en anderen. Persoonlijke kwaliteiten zijn: eerlijkheid, leergierig en positief ingesteld.

Welkom op de yogamat!